04 Feb

Domaće hrono lepinje

Sastojci :
• 300ml mlake vode
• kašičica soli
• 400 gr brašna (intergalno pšenično T-950)
• 1 prašak za pecivo
• 0.5 dl ulja od koštica grožđa


Priprema :

U posudu sipati vodu i so, dodavati brašno polako tako da masa bude glatka ( možete mešati rukom ili viljuškom ). Dodajte pola mere ulja i nastavite da dodajete brašno i prašak za pecivo. Testo treba da bude meko ali da se formira loptica. Ostavite testo u posudi da odmori 10-ak minuta i namažite ga sa ostatkom ulja. Kada je odstojalo ( upiće deo ulja ), od velike jufke formirajte 4 male i prebacite na papir za pečenje ili na dobro pobrašnavljen pleh. Ostavite da odstoji još 10-15min.

Pogačice peći u zagrejanoj rerni na temperaturi od 250°C u trajanju od 15-20 minuta.

Napomena: izbor namirnica prilagoditi rezultatima Mora testa intolerancije na hranu.

Autor : Milanka Aracki Jović

domace-lepinje

        Domaće hrono lepinje