18 Apr

Hrono faširane šnicle sa španatom

Sastojci :

  • 500 gr ćurećeg mlevenog mesa
  • 200 gr španata
  • 2 supene kašike ulja od koštice grožđa
  • glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 kašičice senfa
  • so, biber, paprika i drugi začini po ukusu
  • pola kašičice sode bikarbone

 


Priprema :

Dobro opran španat  blanširati u ključaloj vodi, kratko svega 2 minuta. Ocediti i dodati u mleveno meso. Smesi dodati sitno seckan crni i beli luk, senf, ulje i začiniti po ukusu. Dobro izmešati i formirati male šnicle koje možete peći u rerni ili na gril tiganju.

Napomena : izbor namirnica prilagoditi rezultatima Mora testa intolerancije na hranu.

Autor : Milanka Aracki Jović

fasirane-snicle

Hrono faširane šnicle sa španatom