24 May

Hrono sarme od blitve

Sastojci
  • 500 gr mlevene junetine
  • 2 veće glavice crnog luka
  • so, biber
  • 20 listova blitve
  • malo ulja

Priprema

Dinstati luk i mleveno meso oko 20ak minuta, začiniti po želji ( so, biber, vegeta natur itd). Listove blitve popariti tj listove blitve poređati u tepsiju i politi ih ključavom vodom, i tako da stoje 5 minuta.  Zatim na svaki list staviti po kašiku ili više smese i zavijati  kao sarmu.
Sarme ređati u vatrostalnu činiju, naliti ih vodom uz dodatak začina.Takođe možete naliti i kuvanim domaćim paradajzom. Kuvati u rerni na 200°C, 40 minuta .
Napomena : izbor namirnica prilagoditi rezultatima Mora testa intolerancije na hranu.
Autor : Željka Šoš
sarma-zelje
Hrono sarme od blitke