ISKUSTVA PACIJENATA

Mnogo poštovani,

našu drugaricu Lelu nismo videli nekoliko meseci. Kada smo se sreli, nismo bili sigurni da li je to ona ili njena starija ćerka. Izgledala je prelepo: bila je vitka i znatno podmlađena! Lice joj je blistalo, a oči, poput hiljadu zvezda, sjale su i odavale zdravu i zadovoljnu osobu.

Upitali smo je šta je uradila  i kako joj se desila takva primetna promena. Osmehujući se, odgovorila nam je:

–  HRONO-ISHRANA!

Jasno nam je bilo da je došlo vreme kada je neophodno obratiti veću pažnju na stanje organizma i zdravlje. Na Internetu smo pronašli bezbroj članaka na temu hrono-ishrane. Dobili smo odgovor na pitanje šta je hrono-ishrana. Reč je o programu koji podrazumeva unos određenih namirnica u toku dana, u vreme kada je njihovo varenje najlakše, a korist najveća.

Odlučili smo da posetimo Centar, a od nedavno, Savetovalište za hrono-ishranu, u Novom Sadu. Došli smo u zakazano vreme gde nas je na prijemu dočekala nasmejana Maja. Malo kasnije, nas je ljubazno pozdravila i poželela dobrodošlicu Anka Džigurski, nutricionista. Zamolila nas je da popunimo Upitnike sa našim osnovnim podacima.

Anka nam je putem specijalnog aparata InBody uređeja analizirala sledeće parametre u organizmu: telesnu masu, procenat masnoće, mišićnu masu, fizičko-zdravstvenu kondiciju, proteine, minerale u kostima, bazalni metabolizam, ukupnu tečnost u telu, intraćelijsku tečnost, vanćelijsku tečnost, visceralnu masnoću, stepen uhranjenosti i BMI.

Nakon toga nam je urađen test intolerancije na preko 400 vrsta namirnica. Sa obrađenim podacima, primio nas je dr Ilija Smiljanić. I Anka je bila prisutna. Posvetili su nam skoro dva sata analizirajući dobijene rezultate ovih ospitivanja, kao i naše laboratorijske nalaze, te i postojeće zdravstvene probleme.

Mladi doktor Smiljanić je na sva naša pitanja davao iscrpne odgovore, a Anka je, prema potrebi, dopunjavala njegove savete. Bili smo veoma zadovoljni pozitivnom energijom koja je vladala prilikom boravka u Savetovalištu. Mladi, ljubazni, a pre svega, stručni, doktor Smiljanić i Anka nutricionista, su odavali utisak kao da se već dugo poznajemo. Vladala je prijatna, ili još bolje, porodična atmosfera. Prostorije hrono ishrane su uređene sa merom, diskretno i sa puno ukusa.

Odlučili smo da prihvatimo hrono ishranu u našem svakodnevnom životu, da bi na taj način doprineli da budemo zdraviji i vitalniji. A i lepši i podmlađani! Zašto da ne? Narednih 6 meseci, skinuli smo 6-7 kg bez ikakve dijete, pridržavajući se pravila hrono-ishrane. Najbitnije je da nam se zdravstveno stanje organizma vidno poboljšalo. I sama krvna slika je ukazivala na znatni pomak na bolje.

Zaposleni u Savetovalištu za Hrono-ishranu u Novom Sadu, a pre svega, dr Ilija Smiljanić i nutricionista Anka Džigurski su postali naši prijatelji. To se može videti i na fotografijama snimljenim u njihovim prostorijama.

Srdačno,
Biljana i Milorad Martinov iz Zrenjanina.

Martinov