Limfna drenaža

PROGRAM REDUKCIJE MASTI

Reč je o neinvazivnoj metodi, gde nema bola, uboda niti modrica i što je vrlo važno, neposredno posle tretmana možete da se vratite Vašim uobičajnim dnevnim aktivnostima. Ovaj vid oblikovanja figure mogu da primenjuju sve zdrave osobe bez obzira na to koliko godina imaju, izuzev trudnica. Ultrakontour predstavlja aparat najnovije generacije francuske kompanije „MedixSystem”, koji pomoću visokofrekventnog ultrazvuka  jedini trajno i bezbolno uništava masne ćelije.

Kako deluje? 

UltracontourUltrazvuk je već decenijama unazad, našao široku primenu u dijagnostici, međutim poslednjih nekoliko godina nalazi primenu i u svetu terapije i tretmana oblikovanja tela. Ova revolucionarna metoda, na bazi visokofrekventnog ultrazvuka omogućuje da se na željenim mestima (ciljno) oslobodite masnih naslaga. Tretman podrazumeva upotrebu elektrode (transdusera), gde se ultrazvuk usmerava u dubinu od 1.80 cm ispod kože, na mestima koje želimo da tretiramo.

Ultracontour-om možemo da tretiramo regije stomaka, bokova, butine, zadnjice i ruku. Ultrazvuk deluje na masne ćelije mehanički, razarajući membranu ćelije, prilikom čega dolazi do izlivanja njenog sadržaja. Sledeći izuzetno važan korak tretmana, jeste limfna drenaža. Limfnom drenažom vršimo usmeravanje ovog sadržaja ka limfnom sistemu, koji će prirodnim putem da ga eliminiše iz organizma. Limfna drenaža je jedna vrlo efikasna tehnika za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Ona vrši deblokadu limfnih kanala i krvnih sudova i dovodi do prirodnog protoka limfe iz perifernih delova tela. Suština limfne drenaže jeste stimulacija kretanja tečnosti iz međućelijskih prostora u limfne sudove, a zatim iz limfnih sudova i limfnih čvorova prirodnim putem odlazi iz organizma.

Kakvi su rezultati? 

Tretmani lipolize Ultracontour-om ne uzrokuju smanjenje zapremine masnih ćelija, već dovode do uništenja određenog broja, a pošto su masne ćelije (adipociti) ćelije koje nemaju moć regenerisanja, nema bojazni od pojave jo-jo efekta. Bezbolna lipoliza je metoda za oblikovanje tela, a ne metoda za mršavljenje, gde se rezultati ne mere izgubljenim kilogramima, već smanjenim obimom tela. Tretman traje od 60 do 90 min, potpuno je bezbolan i bezbedan a obim predela tela, koji smo tretirali ultrazvukom, smanjuje se do 2 cm. Broj tretmana zavisi od količine masnog tkiva, koje želimo da tretiramo a u najvećem broju slučajeva to je od 3 do 6 tretmana. Najbolji rezultati postižu se kod osoba čiji višak u telesnoj masi ne prelazi više od 10 kg u odnosu na idealnu telesnu težinu.