TEST INTOLERANCIJE NA HRANU

Razvoj biorezonantne metode počeo je u Nemačkoj pre više od 30 godina.  Danas se ova metoda višestruko koristi širom sveta, u polju dijagnostike i terapije.

Ljudsko telo izgrađeno je od miliona živih ćelija koje emituju slabe elektromagnetne signale. Svaka vrsta ćelije prepoznatljiva je po svojim jedinstvenim signalima, koje odlikuje njihova harmoničnost i specifičnost njihove jačine. Emitovanje ovih elektromagnetnih talasa mora da bude harmonično kao celina, prilikom čega ćelije deluju jedne na drugu. Ukoliko se usled nekih razloga ova harmonija naruši, dolazi do razvoja bolesti.

Elektromagnetni signali

U našem Savetovalištu koristimo biorezonantni aparat Mora NOVA, nemačkog proizvođača MedTronik, putem kojeg ispitujemo tolernaciju ćelija našeg tela na određene grupe namirnica.

Ovaj aparat ima mogućnost da skenira naše telo i utvrdi da li naš organizam emituje signale zdravih ili bolesnih ćelija. Sve ćelije u našem organizmu emituju elektromagnetne signale, putem kojih međusobno komuniciraju. Ako su ćeije zdrave, ovi signali će biti u hramoniji i u rezonanciji sa ostalim ćelijama u telu. Ukoliko neki patogen (virus, parazit, toksin, alergen…) napadne ćeliju, signal koji ona emituje biće poremećen. Ovaj poremećeni signal je zapravo kombinacija originalnih harmoničnih i ne-harmoničnih oscilacija uzrokovanih patogenom.

Biorezonantnim aparatom registrujemo i prikupljamo fine elektromagnetne signale, koje emituje naše telo, putem ulaznih elektroda. Zatim se ovi signali filtriraju i na taj način dolazi do odvajanja zdravih ( harmonični ) od poremećenih (ne-hamoničnih) signala, koji opterećuju naše telo. Poremećen signal mogu da izazovu i pojedine komponente hrane.

Unošenjem hrane i hemijskih dodataka, vode za piće ili lekova u organizam vrlo lako možemo da dovedemo naše telo u stanje poremećene bioravnoteže. Brojne studije, u proteklih 25 godina, pokazuju da čak 50% ljudske populacije pokazuje  osetljivost  organizma na određene komponente hrane i pića,  koji se svakodnevno konzumiraju. Ovakva reakcija organizma se naziva intolerancija i moze biti urođena ili stečena.

Urođena (metabolička) reakcija intolerancije,  nastaje usled nedostatka ili smanjene aktivnosti nekog enzima, koja nastaje kao posledica greške u genetskom kodu nekog od enzima, koji su uključeni u složene biohemijske procese.

Stečena intolernacija nastaje tokom života, a posledica je dugotrajne upotrebe pojedine hrane, koje dovode telo u stanje zasićenja.  Upotreba namirnica koje ne tolerišemo može da uzrokuje neprijatne simptome a neretko se povezuje sa mnogobrojnim hroničnim stanjima: glavoboljama, gastritisom, nadimanjem, dijarejom, opstipacijom, aknama, ekcemima, svrabom kože, osipima, bolovima u zglobovima i mišićima, osećanjem hroničnog umora, nesanice i anksioznosti, ali isto tako i sa problemima u kontroli telesne težine.

Dugotrajnim uticajem može značajno da utiče na kvalitet života. Otkrivanje problematične hrane je od velikog značaja i korišćenjem biorezonantne metode, ovo se može vrlo jednostavno učiniti i to izuzetno bezopasnim putem. Netolerisanje pojedinih komponenata hrane može da ugrozi bilo koga u bilo kom starosnom dobu, stoga je krajnje presudno odabrati metodu koja neće delovati štetno.

Dijagnostika putem Mora NOVA aparata ne podrazumeva korišćenje energije zračenja, niti upotrebu hemijske energije, ona predstavlja jednu nežnu i potpuno neinvazivnu metodu, koja koristi energiju sopstvenog tela za dovođenje organizma  u stanje prirodne ravnoteže i izlečenja.

Testiranje intolerancije na hranu na dijagnostičkom aparatu Mora NOVA vrši se u trajanju od 30-40 min, prilikom čega ispitujemo preko 400 namirnica. Rezultati testiranja se dalje, pored rezultata segmentne analize i krvih nalaza, koriste za kreiranje individualnog programa ishrane.

Otkrivanjem namirnica koje tolerišemo, omogućujemo našem telu da iskoristi biološku vrednost hrane, a eliminacijom onih namirnica koje to ne čine, da ono stvori što manje otpadnih materija. Rezultat dobro izbalansiranog režima ishrane i odabranih kvalitetnih namirnica, koje ćelije našeg tela dobro prihvataju, može da unapredi zdravlje, potpomogne lečenju i prevenira bolesti.